Afganistani toetuseks pärast ISAF operatsiooni lõppu käivitab NATO koostöös partneritega 1. jaanuarist 2015 väljaõppe ja treeningmissiooni Resolute Support, teatas välisministeerium.

„NATO jätkumissioon Afganistanis aitab kindlustada edusammud, mis Afganistani on viimasel kümnendil rahvusvahelise kogukonna toel saavutanud. Meie eesmärk on jätkuvalt tagada Afganistani stabiilne, demokraatlik ja ühtne tulevik,“ sõnas kohtumisel osalenud välisminister Keit Pentus-Rosimannus.

Välisministri sõnul jätkab Eesti Afganistani toetamist. „Eesti tegevväelased osalevad Resolute Support missioonil. Samuti toetame Afganistani julgeolekujõude järgneval kolme aasta 1,5 miljoni USA dollariga ning Afganistan on Eesti arengukoostöö üks prioriteetriike,“ kinnitas Pentus-Rosimannus.

Kohtumisel NATO välisministritega osalesid esmakordselt septembris ametisse astunud Afganistani president Ashraf Ghani ja valitsusjuht Abdullah Abdullah. Vastu võetud ühisdeklaratsioonis kinnitasid NATO ja partnerriigid jätkuvat ja pikaajalist toetust Afganistani julgeoleku tagamiseks.