Brigaadikindral Sireli sõnul on Kevadtormi puhul tegemist olulise õppusega, mis tänaseks arendab nii Eesti iseseisvat kaitsevõimet kui NATO kollektiivkaitset.

"Kevadtorm annab liitlastele võimaluse Eestisse saabudes harjutada samu protseduure, mida NATO üksused peavad läbima ka kriisi puhul siia saabudes," ütles brigaadikindral Sirel.

Brigaadikindral Sireli sõnul on NATO Brunssumi väejuhatus Kevadtormil toimuvaga hästi kursis, sest Eestis paiknev NATO staabielement annab NATO kirdekorpusele regulaarselt teavet õppusel toimuva kohta. „Jälgime Brunssumis nii Kevadtormi kui muid siin regioonis korraldatavaid õppusi,“ ütles Sirel.

Kahepäevase visiidi käigus külastab brigaadikindral Indrek Sirel õppuse juhtimiskeskust ning nii Kagu-Eestis harjutava 2. jalaväebrigaadi üksuseid kui praegu keskpolügoonil paikneva 1. jalaväebrigaadi staapi. Samuti kohtub brigaadikindral suurtükiväepataljoni reservväelastega.

Õppus Kevadtorm kestab Lõuna- ja Kagu-Eestis 19. maini. Kokku osaleb tänavusel Kevadtormil ligi 6000 osalejat kümnest riigist. Lisaks Balti riikidele ja Hollandile saatsid õppusele kompaniisuurused üksused ka Ameerika Ühendriigid, Ühendkuningriik ja Saksamaa. Samuti osalevadõppusel Saksamaa ja Poola õhutulejuhid, Soome staabiohvitserid ning Kanada erialaspetsialistide meeskond.