Sajad Naši liikmed kogunesid täna Moskvas Euroopa Komisjoni hoone ette ja protestisid selle vastu, et mõnedel našistidel on Euroopa Liitu sisenemine keelatud, vahendab Eesti Päevaleht Online Baltic Times´i.

Naši aktivist Marjana Skvortsova rääkis demonstrantidele, et keeldub Euroopasse minemast: „Ma ei vaja Euroopa Liitu, kui mind toetavad miljonid venelased”.

Skvortsova on üks Naši aktivistidest, kes sattus Eesti musta nimekirja, kuna mängis Tõnismäel telkmantlis seistes monumenti ja osales Moskvas Eesti saatkonna blokeerimises.

Neiu teatas küll nüüd suurejooneliselt, et ta ei tahagi Euroopasse, kuid ilmselt pole ta päris aus, sest alles hiljuti saatis Soome piirivalve ta piirilt tagasi. Skvortsova üritas nimelt Soome talvepuhkusele minna.

Naši juht Nikita Borovikov ütles Interfaksile, et ühendus avab lähemate päevade jooksul veebilehe, kuhu Euroopasse reisimisest loobujad saavad oma nimed kirja panna.

“Me plaanime miljon allkirja koguda ja need siis Eesti saatkonda anda. Kui me kogume miljon allkirja, siis muutub kogu nende ettevõtmine (ilmselt on silmas peetud Eesti keeldu našiste riiki lasta — toim.) alusetuks,” uhkustas Borovikov.