1. juulist tohib Eestisse tuua varasema 200 sigareti asemel vaid 40 — kaks pakki kümne asemel. Ühes suunas piiriületuseks tuleb nüüd oodata järjekorras 3-4 tundi, ööpäevas võtab sellise teekonna ette umbes 10 000 inimest, kirjutab Õhtuleht.

Nii võis sigarette üle piiri vedanud inimene teenida ligi 100 krooni päevas. Meeleavaldajate sõnul võeti paljudel inimestel ka see viimane teenimisvõimalus käest.

Vaatamata kogunenud inimeste pahameelele oli meeleavaldus siiski rahulik.

Meeleavaldus oli korraldatud Vene Kodanike Liidu esimehe Juri Mišini ja Narva sotsiaaldemokraadist poliitiku Aivo Petersoni poolt.

„Me protesteerime Ansipi vastu. Oleme selle vastiku sutsetamisharjumuse vastu, kuid demokraatia poolt,“ rääkis Mišin varem Delfile, kes ise enda sõnul ei suitseta, kuid võitleb inimese õiguste eest suitsetada odavaid sigarette.

Aivo Peterson protestib enda sõnul ka Narva linnavalitsuse vastu, sest viimane on tema arvates muutnud linna suurimaks tööandjaks piiriületuse. “Sõnum on ainult üks — Narva kohalik omavalitsus on linna ainsaks suuremaks tööandjaks muutnud Eesti-Vene piiriületuse, mille tõttu kaotab nii Eesti Vabariik saamata maksude näol kui ka kohalik omavalitsus, kes on löönud käega vajadusele tuua linna uusi investeeringuid, teha ettevõtjatele sõbralikumaks meie ettevõtluskeskonda ning arendada Narva elanike seas mõtteviisi, et oleme ikkagi Eesti Vabariigi ja Euroopa liidu osa,” leiab Peterson.