Narva ametiühingukeskuse juht Vladimir Aleksejev ütles, et valitsuse liikmetega rääkimine on läinud mõttetuks ja protestiaktsioonid peavad muutuma senisest veenvamaks, kirjutas Eesti Päevaleht.

"Tuleb hakata haigla kaitseks barrikaade ehitama," ütles Aleksejev. Presidendile, peaministrile ja riigikogu esimehele saadetud ning miitingul ette loetud pöördumises väidetakse, et haigla muutmine külaravilaks tekitab Narvas sotsiaalse plahvatuse.

Üks miitingu korraldajaist, Narva veteranide liidu esimees Gennadi Kintler kinnitas, et haiglareform on järjekordne katse vabaneda mitte-eestlastest.

"Kui senised reformid pole meid Eestist lahkuma sundinud, siis nüüd tahab valitsus, et me lihtsalt ära sureksime," kõneles Kintler.

Osa miitingulistest oli valmis blokeerima sotsiaalminister Eiki Nestori tee Narva haiglast volikokku. Vaid politsei hoiatus, et haigla haldushoone ees seistes rikuvad nad seadust, vähendas kümmekonna keskealise daami kuraasi, kirjutas ajaleht.

Nestor ei tulnud miitingule, küll aga esines haiglas Narva arstide liidu aastakoosolekul. Nestor kinnitas, et Narva haigla tulevik pole veel lõplikult otsustatud.

"Haigla jääb Narva igal juhul alles," kinnitas Nestor. "On tehtud ettepanek, et Ida-Virumaale ehitataks nüüdisaegne haigla, seega pakutaks teenust, mida siin varem pole võimaldatud."