Kultuuriminister Indrek Saare sõnul aitab rajatav teatrikeskus muuta Narva kultuurielu mitmekesisemaks ning elukeskkonda kvaliteetsemaks. „Ei ole vastuvõetav olukord, kus Eesti suuruselt kolmandas linnas Narvas puudub täna saal professionaalsel ja kaasaegsel tasemel teatri tegemiseks,“ ütles kultuuriminister Indrek Saar. „Narva väärib sellise suure potentsiaaliga kaasaegse teatrikeskuse lisandumist oma kultuurirajatiste hulka, mis oleks atraktiivne ka rahvusvahelise areenil,“ lisas Saar.

Kaasaegse multifunktsionaalse teatrikeskuse valmimine planeeritakse 2017. aasta lõppu. Keskusesse, mille tegevust opereeriks Sihtasutus Vaba Lava, ning mis hakkab asuma endise Baltijetsi tehase ruumides, on planeeritud ligi 220 istekohaga black-box tüüpi teatrisaal koos abi- ja kontoriruumidega ning kohviku- ja galeriiala. Narva Vaba Lava teatrikeskuse loomine on heaks näiteks, kuidas koostöös riigi, kohaliku omavalitsuse, era- ja kolmanda sektoriga saab luua uusi võimalusi kultuurivaldkonda.

Kultuuriministeerium otsib võimalusi teatrikeskuse rajamise esimeste tegevuste alustamiseks juba tänavu ministeeriumi omavahendite arvelt. Teatrikeskuse loomise ja tegevuse käivitamiseks ning toetamiseks nähakse 2017-2025 eelarveperioodil ette pikaajaliste eelarvevahendite täiendav eraldamine kultuuriministeeriumi eelarvesse 250 000 eurot aastas.