Astri-Narva kinnisvara arendusdirektor Tarmo Kleimann teatas Põhjarannikule, et mõranenud plaadid kaubanduskeskuse hallis on tervikuna kogu hoone loomuliku vajumise tagajärg.

Ta märkis, et temperatuuri kõikumisega seotud probleemidega puutuvad kokku kõik suurte rajatiste ehitajad. Ühtlasi tunnistas ta, et Astri-Narva puhul, mis avati kõigest kaks ja pool aastat tagasi, on tegu ehitajate veaga. Kaubanduskeskuse, millele 2006. aastal ehitati juurde 3korruseline hoone, projekti laiendamise peatöövõtja oli suur ehitusettevõte AS Linnaehitus. Sama firma võttis Kleimanni sõnul enda kanda kohustuse kõrvaldada defekt garantii korras.

“Mõranenud põrandaplaadid vahetatakse välja juba lähiajal,” lubas Kleimann. “Need tuli tellida Hiinast, seetõttu võttis kohaletoimetamine aega.” Küsimusele, ega midagi säärast taas kordu, ei osanud Kleimann vastata, viidates sellele, et see on peatöövõtja mure.

“Ekspertiis näitas, et selle tingis külm talveilm, mis ehituse ajal püsis. Vundamenti valati, kui maa oli sügavalt külmunud,” selgitas Kleimann kaks aastat hiljem tekkinud probleemi. Tema sõnul ei kujuta “ujuv” vundament endast kaubanduskeskuse külastajatele siiski ohtu.