Tõnis Seesmaa (45) on kunagine Narva aselinnapea ja kuulus Riigikogu eelmise koosseisu Koonderakonna fraktsiooni, praegu parteitu.

Praegune Narva Soojusvõrgu direktor Sergei Sobolev (38) on endine Sillamäe linnavolikogu esimees.

Praegune linnapea kohusetäitja Aksel Ers (34) oli seni aselinnapea ja varem ASi Narva Vesi juhataja.

Eestimaa Ühendatud Rahvaparteisse kuuluv Vladimir Homjakov (52) on linnavolikogu aseesimees ja töötas varem Narva Haigla lastekirurgina.

Väidetavalt samuti Narva linnapeaks kandideerima hakkav Viktor Andrejev (52) on Riigikogu liige ja Eestimaa Ühendatud Rahvapartei esimees.

Viktor Andrejev ütles ETAle, et tema kandidatuurist on olnud Narvas juttu, kuid ta ei võta seda vastu. "Minu kandidatuurist Narva linnapeaks on olnud juttu alates 1995. aastast, aga see pole minu piirkond, sest olen 22 aastat elanud Kohtla-Järvel," ütles Andrejev. "Kui keegi pakuks mulle Kohtla-Järve linnapea kohta, siis ma mõtleks, aga Narva linnapea kohale ma ei mõtlegi."

Narva linnavolikogu avaldas neljapäeva õhtul senisele linnapeale Eldar Efendijevile umbusaldust.

Koos Efendijeviga Keskerakonda kuuluv senine aselinnapea Elle Välja ütles neljapäeval ajakirjanikele, et pärast tema ja Efendijevi saamist uuesti linnavolikogu liikmeteks lahkuvad volikogust nende umbusaldajate leeri kuuluvad asendusliikmed.

Välja märkis, et pärast nende volituste taastumist volikogu liikmetena saavad taas enamuse senise linnavalitsuse toetajad.

Kuigi seaduse järgi peavad linnavolikokku valitud Efendijevi ja Välja volitused linnavalitsusest lahkumise järel volikogus taastuma, peab sellele andma volikogu heakskiidu.

Eile hommikul Narva kohalikus raadios esinenud volikogu esimees Elsa Suikanen ütles, et linnapea umbusaldamise toimingu stsenaarium töötati välja Tallinnas. Keskerakonna juhatuse liige Peep Põdder on öelnud, et Narvas oli linnapea kukutajaks just Eestimaa Ühendatud Rahvapartei.

Andrejev ütles täna ETAle, et tema juhitav Ühendatud Rahvapartei oligi umbusalduse avaldamise taga. Kolm fraktsiooni liiget oli poolt ja neli vastu, täpsustas Andrejev. "Meie erakonna liikmete hääletamine polnud meie partneri Keskerakonna vastu, vaid Efendijevi vastu," selgitas Andrejev. "Järgmisel või ülejärgmisel nädalal otsustame, kas me säilitame senise koalitsiooni Keskerakonnaga või mitte."

Linnapea kandidaate võib kuni vastava Narva linnavolikogu istungini veel juurde tulla.