“Oleme otsustanud, et meie pealinna kolleegide võimalik liit Tallinna Keskerakonnaga ei kandu üle Narva poliitikasse,” vahendas Res Publica meediajuht Narva piirkonna esimehe Nikolai Golubevi sõnu.

Golubev ütles, et Narva Res Publica tervitab Tallinna respublikaanide initsiatiivikust ja kindlat otsustusvõimet Reformierakonna allumatuse ja tsahkerdamise ohjeldamisel. “Igal asjal on oma piir ja seetõttu mõistame täielikult meie erakonnakaaslaste otsust alustada läbirääkimisi koalitsiooni muutmiseks,” ütles Golubev.

“Narva Keskerakond on ka meile mitmeid kordi pakkunud võimalust koalitsiooni moodustamiseks. Oleme aga siiani eitavalt vastanud, sest nende seitse aastat linnajuhtimist on olnud teekond, mis on tähistatud korruptsiooni ja ebakompetentsusega. Mitmete ametnike ja linnapea osas käib uurimine ka praegu,” sõnas Golubev.

“Narva Keskerakond on nagu Tallinna Reformierakonna kaksikõde — mõlemad täidavad muudkui oma taskuid ega hooli tegelikult linna arengust,” lausus Golubev.

Tema sõnul on elu Narvas viimase aasta jooksul olnud isegi ägedam kui pealinnas — linnavalitsus on pidanud üle elama kaks umbusaldust, mitmeid meeleavaldusi ja pikette. Veebruaris toimunud miitingul Narva linnavalitsuse hoone ees kogunes koguni 1500 tuhat linlast, kes kritiseerisid Keskerakondlikku linnajuhtimist soojustariifide osas.

Pahased linnelanikud pommitavad ka pidevalt kirjadega linnavalitsust. Kolmandik Narva volikogu liikmetest on korduvalt pöördunud riigi poole, paludes tuua Narvat auditeerima riigikontrolli. Samal ajal aga tõstavad Narva linnajuhid järjekordselt oma palka.

“Kui isegi Keskerakonna juht Edgar Savisaar ei soostu korruptsioonikahtluste tõttu kohtuma oma partei piirkonna esimehe Aleksander Moissejeviga, siis meie volikogu fraktsioon ei pea ammugi võimalikuks nendega leibu ühte kappi panna,” nentis Narva Res Publica piirkonna juht.

Res Publica piirkond on 264 liikmega suurim poliitiline ühendus Narvas. Narva volikogu ainukese opositsioonijõuna on Res Publical kaheksa kohta, võimul olevas keskfraktsioonis on 17 liiget.