“Narva volikogu nimel pöördume teie poole ettepanekuga teostada oma asutuse ametlikku kirjavahetust kliendiga ja ametliku informatsiooni edastamist nii eesti kui ka vene keeles,” seisab volikogu esimehe Elsa Suikaneni allkirjaga pöördumise projektis.

Eesti Päevaleht kirjutab, et eesti ja vene keele võrdse kasutamise eesmärgiks on saavutada maksimaalne üksteisemõistmine, koostöö ja heasoovlikud suhted firmade ja asutuste ning elanike vahel.

Pöördumine on mõeldud kõigile Narva linna ametite, asutuste, ettevõtete ja firmade juhtidele.

Lisaks arutab Narva volikogu veel pöördumist Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduste poole.

Pöördumises protesteerib Narva volikogu riigikogus arutlusel oleva seaduseelnõu vastu, mis lubaks omavalitsuste volikogudes esineda vaid eesti keeles.

“Sellise seaduse vastuvõtmine destabiliseerib teravalt praegust olukorda Eestimaa vene keelt kõnelevas osas,” seisab pöördumise projektis. “Ja seda kõike just ajal, mil on lahendamata õigeusukiriku registreerimise küsimus, passiivse valimisõiguse andmine mittekodanikele ja palju muud sarnast.”