Tänu EASi toetusele saab Narva muuseum alustada töid, mida on edasi lükatud viimased 30 aastat ehk konvendihoone idatiiva restaureerimist, sisustamist ja ka ratastooliga ligipääsetavaks muutmist.

"See tähendab, et varsti ütleme head aega meie vanale püsiekspositsioonile ja lõpuks ometi saame kutsuda inimesi ka idatiiba külastama," ütles Narva muuseumi projektijuht Anastassia Tuuder, kelle sõnul loodetakse ehitustöödega pihta hakata tuleval aastal ja renoveeritud konvendihoone valmib kolme aasta pärast.

Samal ajal hakkasid aga Narva linnavolinikud uurima, kas linnusehooned ja bastionid on ikka sihtasutusele Narva Muuseum korrektselt üle antud ja teemat arutanud volikogu majandus- ja linnavarakomisjon leidis, et asi on kahtlane. "Kui see tõesti on nii, et volikogu lubas anda hooned vaid kasutusse, aga linnavalitsus andis nad muuseumi omandusse, siis võib rääkida linnale tekitatud kahjust ehk linn on oma kinnisvarast ilma jäänud," nentis linnavolinik Jüri Raud. Ta kinnitas siiski, et tegemist on puhtjuriidilise vaidlusega, millel pole midagi pistmist volinike jaoks ebameeldivalt lõppenud arhitektuurikonkursiga, mis võimaldab linnuse territooriumile uusi hooneid ehitada. Seda enam, et praegu käivituv projekt linnuse välisilmet ei muuda.

Anastassia Tuuder märkis kahtlusi kommenteerides, et seesama linnavolikogu võttis vastu otsuse olla üks sihtasutuse asutajatest.

"Seal on väga selgelt välja toodud sihasutuse tegutsemise eesmärgid: hooldada ja arendada nii Narva linnust kui ka bastione. Ma saan aru, et nii arhitektuurivõistlus kui see, et me oleme piisavalt iseseisvad, käib neile närvidele. Aga neile kunagi kolledž käis närvidele," lausus ta.