Linnapea kohuseid täitev abilinnapea Aleksander Ljudvig kinnitas, et linnavalitsus oli Raidile juba varem üheselt mõista andnud, et sellise aktsiooni korraldamine Narva muuseumis on keelatud. Muuseumi alla ei kuulu ainult Narva Hermanni kindlus, mille müürilt Raid alguses kavatses plakati alla riputada, vaid ka bastionid, vahendas ERRi uudisteportaal.

Abilinnapea rääkis, et kui ta kuulis, et plakat on üleval, andis ta vastutavatele töötajatele käsu see maha võtta, kuid selleks ajaks, kui viimased kohale jõudsid, oli keegi mööduja plakati juba alla lükanud. "Esmaspäeval on linnavalitsuses nõupidamine, kus otsustatakse, milliseid samme võib linn keelu rikkumise suhtes astuda," märkis Ljudvig.

Plakat laiusega 24 ja kõrgusega kaheksa meetrit sai Narvas rippuda umbes kaks ja pool tundi, enne kui linnakodanikud selle ära korjasid. Plakat kandis kaheks aastaks vangi mõistetud Vene punkbändi Pussy Riotit toetavat sõnumit „Vabadust vangi ei pane!“ eesti, inglise ja vene keeles.

Raidi sõnul olid kohal ajakirjanikud enam kui kümne telekanali juurest kõikjalt maailmas ja protestiaktsiooni lubati näidata Hiina, Saksamaa, Vene kesktelevisiooni, Euronewsi ja teistes telekanalites. Politsei sõnul võib Raidi tabada haldusuurimine ja umbes 20-eurone trahv.