Kõige rohkem kahe päeva vanune laps lebas trepimademel teki sisse mähituna, kiirabi viis leidlapse Narva haigla lasteosakonda.

Narva haigla raviosakonna juhataja Anna Kovalenko ütles Põhjarannikule, et tohtrid ei leidnud lapsel mingeid nähtavaid kõrvalekaldeid normist.

Arstid tegid kindlaks, et laps tuli ilmale 4. veebruaril ja õigeaegsena. Teada on ka see, et sünnitust ei võtnud vastu Narva haigla meedikud, sest nabavääti polnud töödeldud nii, nagu arstid seda teevad.

Nüüd hakkavad hüljatud imikuga tegelema sotsiaaltöötajad. Kuna poisil pole dokumente, saab need vormistada alles pärast politseiuurimise läbiviimist ja kohtu otsust, selle kohta, kas tal formaalselt vanemaid on või ei ole. Seni jääb laps eeldatavasti haigla lasteosakonda.

Narva haigla sotsiaaltöötaja märkis, et kauaks ei saa laps haiglasse jääda, sest tal pole ravikindlustust.

Linna sotsiaalabiameti lastekaitseosakonna vaneminspektor Irina Šlõpkina ütles, et beebi paigutatakse Narva laste varjupaika.

“Praegu on varjupaigas kõige väiksem laps 11kuune. Päris vastsündinuid meil pole,” ütles varjupaiga juhataja kohuseid täitev Natalja Skvortsova. “Meil pole seni juhtunud, et laps oleks lihtsalt kusagilt leitud. Jah, juhtub, et emad jätavad vastsündinu sünnitusmajja, kuid ma ei mäleta, et laps oleks trepikotta maha jäetud.”

Võib-olla antakse leidlaps hooldusperesse. Lapsendamise küsimus on juba kohtu otsustada.