Eelmise nädala lõpus sai tööleping läbi kooli senisel direktoril Svetlana Kolpakoval, kellel on viimasel ajal linnavalitsusega pingelised suhted olnud, kirjutab Põhjarannik.

Kolpakova otsustas selle õppeaasta algul moodustada ühe esimese klassi asemel kaks, eirates nii linnavalitsuse korraldust ja saades selle eest noomituse.

Tänavu jaanuaris andis direktor pärast seda, kui tervisekaitsetalitus oli fikseerinud klassides temperatuuri alla vajaliku normi, korralduse paigaldada koolile järelmaksuga uued aknad, lootes, et linnavalitsus, keda direktor oli mitu aastat järjest teavitanud vajadusest aknad välja vahetada, selle arve kinni maksab.

Praegu on Kolpakova haiguslehel. Õpetajate sõnul sai direktor pärast seda, kui linnavalitsus süüdistas teda omavolitsemises, infarkti.

Kuu aega tagasi saatsid kooli õpetajad ja hoolekogu linnavalitsusele taotluse palvega pikendada lepingut senise direktoriga veel aasta võrra.

„Saime formaalse vastuse, et seaduse järgi määrab direktori või tema kohusetäitja linnavalitsus — ja kõik. Mitte mingit sisulist vastust, miks ei saa lepingut pikendada juhiga, kes on palju aastaid oma kohustustega hästi hakkama saanud, ei tulnud. Samas pole direktori kohusetäitjal, meie kooli õpetajal Tereza Filippoval juhtimiskogemust. Ta isegi ei suutnud vastata kollektiivi küsimusele, millisena ta näeb kooli tulevikku. Vähe sellest, arusaamatu on, miks ei kuulutanud linnavalitsus välja konkurssi direktori ametikoha täitmiseks, nagu seadus seda ette näeb,“ ütles hoolekogu esimees Natalja Lessina.

Kooli ametiühingukomitee esimehe Ripsime Kakosjani sõnul on enamik õpetajaid uue kohusetäitja määramise vastu, sest nende arvates on selle ajendiks kättemaks, mitte ratsionaalsed põhjused.