Kui varem toimus vastuvõtt lävendipõhiselt ehk kõik määratud lävendi ületanud kandidaadid pääsesid tasuta õppekohtadele, siis alates 2011. aastast toimub vastuvõtt kolledžisse paremusjärjestuse alusel. See tähendab, et õppekohad täidetakse vastavalt eraldatud kohtade arvule parimate kandidaatidega.

Kolledži teatel lubab uus vastuvõtukord õpperühmade suuruseid kontrollida ning parandada õppetöö kvaliteeti. Näiteks eelmisel aastal astus kolledži tasuta õppekohtadele sisse kümme protsenti üliõpilaskandidaate rohkem kui oli riigieelarvelisi õppekohti ja lisatudengite õppekulud pidi kolledž tasuma n-ö oma rahast.

Narva kolledžisse sisseastumiseks tuleb endiselt sooritada sisseastumiseksam ning selle osakaal on 70 protsenti kogu vastuvõtupunktide summast. Riigieksamite tulemusi arvestatakse päevase õppe õppekavadel „Klassiõpetaja“, „Koolieelse lasteasutuse õpetaja“ ja „Humanitaarained mitmekeelses koolis“. Vastuvõtt rakenduskõrghariduse ja avatud ülikooli õppekavadele toimub ilma riigieksamite tulemusteta.

Kolledž säilitas ka vastuvõtu eritingimused. Päevase õppe erialade riigieelarvelistele õppekohtadele võetakse ilma konkursita vastu eesti ja inglise keele üleriigiliste olümpiaadide Ida-Virumaa piirkonnavooru võitjad, Narva kolledži poolt korraldatud eesti ning inglise keele olümpiaadide võitjad ning gümnaasiumi kuld- või hõbemedaliga lõpetajad.

Üliõpilaskandidaatide jaoks on oluline muudatus see, et avaldus esitatakse 27. juunist 8. juulini ning kandidaat registreeritakse automaatselt sisseastumiseksamile. Seega ei ole vaja eksamile enam eraldi registreeruda. Avatud ülikooli ehk kaugõppesse saab avaldusi anda 15.—26. augustini.

Katri Raik: üliõpilaste võimalused ei vähene

„Seega, vaatamata sellele, et vastuvõtutingimused muutusid rangemaks, ei saa öelda, et üliõpilaskandidaatide võimalused astuda Narva kolledžisse on vähenenud,“ selgitab Narva kolledži direktor Katri Raik. „Endiselt suurt rolli sisseastumisel mängib sisseastumiseksami tulemus. Peale selle on vastuvõtuskeemi lihtsustatud ning üliõpilaskandidaadid ei pea juunikuus muretsema sisseastumiseksamitele registreerumise pärast, piisab lihtsalt oma avalduse esitamisest internetis või kolledžis koha peal.“

Lähemalt võib tutvuda uute vastuvõtutingimustega Narva kolledži kodulehel aadressil www.narva.ut.ee/sisseastumine.