Eesti Päevalehe küsitletud kahekümnest narvalasest vaid üks näeb Venemaalt Keskerakonnale raha küsimises probleemi, ülejäänute arvates kiusatakse kõige populaarsemat ja paremat eestlast ilmaasjata.

Bussipeatuses ostuvad Maria, Tamara ja anonüümsust eelistav memm. Savisaar on kõigil suul ja südameis. Bussi ootajad ei saa sugugi aru, miks jääb alati valimiste eel just Edgar Savisaar, see kõige parem ja üllam eestlane, teistele hambusse. “Savisaar tõi meile iseseisvuse, ja nüüd… millised süüdistused!“ on nimetatu hämmingus.

Teisel pool teed bussi ootav Vassili on rahastamissüüdistuset hämmingus. “Loomulikult peab raha küsima, kui enesel pole. Ja kellelt siis veel, kui mitte headelt naabritelt Venemaalt!” kostab ta. “Ka meie Stalnuhhin peaks Venemaalt raha küsima, kui oma rahaga ei suuda linna lumest puhtana hoida,” lisab Vassili.

Kogu bussiooteseltskond sekundeerib talle tões ja usus, et kiusatav Savisaar on tegelikult eestlaste-venelaste heade suhete garant ja idnaabriga normaalselt suhtlemise müürikivi. “Ilma temata oleks Eestis märksa halvem elu.”