Dokumentaalfilmide festival “Tšetšeenia” pidi toimuma 20. märtsil, kirjutas Põhjarannik. Esmaspäeva õhtul sai festivali korraldaja Andres Valme teada, et linnale kuuluv kultuurimaja Rugodiv tühistas äkki saali rendileppe.

Valme sai keeldumisest teada siis, kui kutsed, millel seisavad ka festivali toimumise aeg ja koht, olid juba trükikotta saadetud.

Rugodivi direktori Jelena Kaljadina sõnul soovitas osa Narva inimesi talle, et festival ei toimuks, ja see langes kokku tema isikliku arvamusega olukorra kohta maailmas. Direktor täpsustas, et peab silmas hiljutisi terroriakte Madridis.

Narva linnavolikogu esimehe asetäitja Larissa Olenina kinnitas, et Kaljadinaga vestles tema. Olenina isikliku arvamuse järgi pole praegu, kui maailmas toimub nii tihti terroriakte, Narva sellist üritust vaja.

Festivalil on kavas näidata viit filmi. Mõni neist räägib Tšetšeenia sõjast, mõni terroriaktide uurimisest Moskvas. Filmid on toodetud Prantsusmaal, Poolas, Suurbritannias ja Venemaal.

Festival leiab siiski aset, kuid nädal hiljem, 27. märtsil. Saali annab Narva Aleksandri kogudus. “Meil on väga hea meel sellist üritust võõrustada,” ütles koguduse pastor Villu Jürjo. “Nägin festivali kava ning minu arvates ei saa dokumentaalfilmid kellelegi halba teha,” lisas ta.