Häirekeskus sai kell 16.08 teate, et Tõrvajõe külas juhtus liiklusõnnetus, milles sai vigastada jalgrattur. Esialgse info põhjal liikusid sõiduauto Mercedes-Benz ja jalgrattur Narva suunas, kui jalgrattur kaldus sõiduteele ja põrkas seal kokku autoga.

Sündmuskohalt viidi haiglasse 70-aastane mees, kes sai kokkupõrke tagajärjel raskelt vigastada. Kuigi kiirabi püüdis meest elustada, suri ta teel haiglasse.

Sõidukit juhtinud 23-aastane mees oli kaine ja omas vastava kategooria juhiluba. Jalgratturil ei olnud peas kiivrit.

„Mida ilusamaks muutuvad ilmad, seda enam peavad autojuhid olema tähelepanelikud ning arvestama, et teedele ilmub rohkem jalgrattureid. Palume ka ratturitel teha endast kõik olenev, et olla autojuhtidele nähtav. Ehkki seadus ei näe täiskasvanutel ette kiivri kandmist, soovitame seda kanda kõigil, kuna kiiver kaitseb raskemate vigastuste eest. Arvestame nii üksteise kui liiklusoludega!“ rääkis Narva politseijaoskonna välijuht Silver Pälsing.

Liiklusõnnetuse asjaolud ja põhjused selgitab välja kriminaalmenetlus.

Politsei avaldab hukkunu lähedastele kaastunnet.

Narva-Jõesuus juhtunud liiklusõnnetus on teine ratturi surmaga lõppenud õnnetus sel aastal ja esimene liiklusõnnetus Narva politseijaoskonna teenindaval alal aprillis. Üle Eesti on sel aastal juhtunud jalgratturitega kokku 48 liiklusõnnetust, hukkunud kaks inimest, vigastada saanud 44 jalgratturit. Eelmise aasta sama perioodil jooksul juhtus jalgratturite osalusel 23 liiklusõnnetust ja sai vigastada 23 inimest.

Koos tänase juhtumiga on sel aastal juhtunud Narva politseijaoskonna vastutusalal 13 liiklusõnnetust, millest sai surma üks inimene ja vigastada 17 inimest, neist üheksa jalakäijat. Kaherattaliste osalusel pole Narvas sel aastal liiklusõnnetusi enne tänast olnud.

Kokku on sel aastal üle Eesti juhtunud 322 liiklusõnnetust, milles saanud surma 18 inimest ja vigastada 364 inimest. Eelmisel aastal juhtus sama ajaga 347 liiklusõnnetust, hukkus samuti 18 inimest ja sai vigastada 437 inimest.