Selle kõige taustal mõjub Narva paraadi korraldamisel eriti vastutuleliku partnerina. Linnavõimul pole plaani paraadi eest riigile arvet esitada. Ja tõepoolest: kui liikluskorralduse teeb ümber riigi rahakotis palka saav politsei ja teed tuleb ju korras hoida niikuinii, siis pole seda põhjust teha.

Mõistagi on Tallinna liikluskorralduse muutmine mõnevõrra keerulisem kui Narvas, ent siiski on küsimus eelkõige, kui mitte lausa ainult heas tahtes. Viimasel olemasolul oleks ka Tallinnas kindlasti leitud võimalus riik teede ja tänavate sulgemise maksust vabastada. Tallinn aga püüab ennast pigem üha riigile vastandada, mitte partneriks olla.

Kui aga Tallinn pidas paraadi korraldamist pealinnas ehk ka enesestmõistetavaks, siis Narvale on see eelkõige suurepärane võimalus ennast heast küljest näidata ja sõbraliku kaasaaitamisega paraadi korraldamisele laiemale pildile pääseda. Omavalitsuse koostöö riigiga väärib eeskuju ja järgimist.

Tuleva nädala alguses pöörduvad Virumaa poole kõik pilgud, sest seekordseid külalisi võõrustab president Jõhvis. Seoses vabariigi aastapäeva üritusega elavneb vähemasti hetkeks sealsete majutuskohtade elu ning suurejoonelise ürituse tõttu pälvib positiivset tähelepanu kogu maakond.

Kuigi esialgu suhtuti vastuvõtu korraldamisse väljaspool Tallinna suhteliselt skeptiliselt, on avalikkus seda nüüdseks vaat et enesestmõistetavaks pidama hakanud. Jõhvi kontserdimaja on kahtlemata esinduslik paik ning väärib aasta esinduslikemat pidu igati.