"Peamine põhjus, miks tüdruk käe kaotas, oli arteriaalne tromboos," ütles uurimiskomisjoni juht doktor Alexander Mišenkov Delfile. "Tulemus on kurb, siin ei saa oma süüd olematuks teha ja öelda, et kõik on täiuslik, aga nii ta läks."

Mišenkov tõi välja mõned väiksemad rikkumised, mis puudutasid lapse haigusloo dokumenteerimist, kuid arstid tegid oma tööd igati õigesti.

Kõik nakkused operatsiooni ajal välistas ta täielikult, kuid pidas võimalikuks, et mikrotrauma võis suletud luumurruga laps saada juba enne haiglasse tulekut.

Komisjoni juht väitis, et kirurgi töös nad vigu ei leidnud. Küll möönis ta, et tüdruku vanemad oleks võinud varem haiglasse tagasi pöörduda ehkki seegi poleks kindlalt paremat ravi taganud.

"Tromboos ei arene minutiga, aga see kõik sõltub trombi asukohast ja kui tihedalt see on arteri sulgenud," rääkis arst. "Kõik meie ja Tallinna arstide katsed verevarustust taastada kahjuks ebaõnnestusid."

Mišenkovi sõnul on tromboos lastel haruldane. Ta kinnitas, et Tallinna lastehaiglas on 30 aasta jooksul olnud ainult kaks sellist juhtu. "Üks neist oli lihtsalt meie oma," sõnas ta.

6-aastane Narva tüdruk murdis oma käeluu ja pöördus Narva haiglasse, kus tema kätt opereeriti ja saadeti ta kodusele ravile. Kuna tüdruku käsi paistetas üles, pöördusid vanemad lapsega uuesti haiglasse.

Narva arstid proovisid tüdrukut aidata, kuid saatsid ta edasi Tallinna lastehaiglasse. Sealsete arstide sõnul oli valida, kas tüdruku käsi amputeerida või ta sureb.