"13. juulil 2012 taotles Narva hüdroelektrijaama juhtkond Jaanilinnale adresseeritud kirjas tammi väravate avamist 28. juulil kell 15.45-17.00 [Vene aja järgi]," ütles Vladislav Šatov venekeelsele Delfile olukorda komenteerides.

"Teatamissüsteemi raadius on kuni 6 kilomeetrit. Kõik, mida sai ja tuli teha, ka tehti. Sarnane tegevus toimub pidevalt, muuhulgas tehakse Eesti-Vene koostöös õppusi," lisas Shatov.

Šatovi sõnul ei saa regulaarset äravooluprotsessi Narva elektrijaama sanitaarsõlmede puhastamiseks ära jätta, kuna teatud nädalatel ja päevadel läbib läbib tammi reovesi.

Väga tähtis koht on Šatovi kinnitusel sealjuures hoiatussüsteemil, kus Eesti poolt teavitatakse kanalisatsioonitöödest nädal aega ette ja uuesti mitte vähem kui tund aega enne selle toimumist. Lisaks hakkab umbes 10 minutit enne värava avamist elanikkonna teavitamiseks tööle häiresireen.

Šatovi hinnangul on sarnaste olukordade vältimine tulevikus eelkõige ülesanne Narva linnale.

"Meie omalt poolt avaldame kaastunnet hukkunud lapse vanematele. Mõistame, et ei ole sõnu, mis aitaksid kurbust leevendada. Aga loodame, et Narva linn hoolitseb avalikkuse teavitamise ja julgeoleku eest," märkis Šatov.

11-aastane Narva tüdruk uppus Joaoru rannas läinud laupäeval. Tõenäoliselt said talle saatuslikuks elektrijaama avatud lüüside tõttu veehoidlas järsult tõusnud vesi ning selles tekkinud keerised.