Tallinnast pärit Maksim Volkov kutsuti ja kinnitati Narva abilinnapea ametisse 2014. aasta veebruaris, see tähendab, et ta jõudis Narva linna juhtida 20 kuud. Oma avalduses kirjutas Volkov, et põhjusi ametist lahkumiseks oli kogunenud mitu, muu hulgas nii isiklikke, perekondlikke kui ka “eelistuste küsimusi”, kirjutab Põhjarannik.

“Vist kõige suurem rumalus, mida ma Narva linnavalitsuses töötatud aja jooksul kuulsin, oli see, et abilinnapea ametisse tuleb suhtuda kui kingitusse. Kingitus saadakse tasuta, niisama, mina aga võin täie kindlusega öelda, et pühendusin esimesest kuni viimase päevani täielikult oma tööle ja teenisin oma palga ausalt välja. Mõningate otsustega hoidsin ma linnale kokku palju rohkem raha, kui ma ise teenisin. Need, kes mäletavad, millises seisundis ma mulle usaldatud valdkonna peaaegu kaks aastat tagasi üle võtsin, teavad, et kingitus see küll ei ole,” kirjutas Volkov.

Ta märkis, et Narvas Rüütli 8 asuva kinnisvara kavandatav müük ei olnud ametist lahkumise peamine põhjus. Volkov oli avalikult selle vastu, et kuulutada nimetatud kinnisvara müügiks välja enampakkumine, ent just seda soovis linnapea. Volkov ütles paar nädalat tagasi otse, et kui asi liigub pealesunnitud stsenaariumi kohaselt, siis on ta valmis ametist lahkuma, kuna kõne all olev tehing ei ole linna huvides.

Narva linnavolikogu uuendas linnavalitsuse struktuuri möödunud neljapäeval. Peale linnapea peab linnavalitsusse kuuluma kolm abilinnapead. Eduard East tunnistas, et pärast Maksim Volkovi ootamatut lahkumist uusi kandidaate tema kohale esialgu ei ole. “Tuleb asjad läbi mõelda. See on vastutusrikas ja keeruline ülesanne,” võttis linnapea kokku.