Septembris Harju maakohtu otsusega enne tähtaega vabastatud Helina (41) vabanemise tingimustes oli nõue asuda tööle kahe nädala jooksul vabanemise päevast arvates, kirjutab SL Õhtuleht.

Siiski ei näe kohtu kriminaalosakond Hispaanias Marbellas resideeruva eestlastest kurjategijateseltskonna üheks eestvedajaks peetava mehe välismaasõidus probleemi, sest tema praegusel töökohal on Helinal vaja teha ka lühiajalisi töösõite välismaale.

Helin taotles Hispaaniasse sõitmiseks luba, et kohtuda oma välismaal elava pojaga viimase koolivaheajal, kinnitab Harju maakohtu kriminaalhooldusosakonna juhataja Kersti Kask.

“Talle ei antud siiski ärasõiduluba sellises pikkuses, nagu Helin soovis,” kinnitab Kask ja ütleb, et Helin peab endast taas märku andma 31. oktoobriks. Kui ta seda ei tee, on kümme päeva aega otsustamiseks, kas kriminaalhooldaja peab tegema kohtule erakorralise ettekande.

Tuntud endine kriminaalpolitseinik Koit Pikaro lausub, et Helina vabastamine hakkab sarnanema anekdoodiga: “Minu seisukoht on, et parandamatuid kurjategijaid ei tohiks üldse ennetähtaegselt vabastada.”