Eelmisel nädalal pani Viru maakohus oma määrusega punkti süstlaorjadest varastepaari Diana (23) ning Vadimi (35) kriminaalasjale, kelle kontol oli lisaks vargustele ka üks röövimine, kirjutab Põhjarannik

Kaks ja pool aastat tagasi võtsid nad ühes korteris selle omanikult vägivallaga ähvardades ära 1000 krooni ning hinnalisemaid esemeid. Samal kevadel jäi Diana ühes ehituspoes vahele kahe värvipurgi vargusega, 2005. aasta algul tabati ta kauplusest OG Elektra kahe paari sukkpükste varguselt.

Kohus tõdes 22. oktoobri istungil, et kumbki süüdistatav ei ole istungile ilmunud, ent mõlema noore inimese kohta oli saabunud surmaakt, mille kohaselt Vadim suri juba aasta tagasi, Diana aga tänavu juunis. Seoses süüdistatavate surmaga lõpetas kohus ka nende suhtes kriminaalmenetluse ning menetluskulud jäeti riigi kanda.

Ringkonnaprokurör Larissa Prokopenko, kes antud kriminaalasja menetlemist juhtis, ütles, et juhtumid, kus kohtu alla antud narkomaanid surevad enne, kui nad kohtu ette jõuavad, on väga sagedased. “Näiteks sel suvel oli mul üks juhtum, kus saavutasime ühe noormehega kokkuleppe ning kuu aja pärast pidi kohus hakkama seda arutama, kuid kuu aja pärast oli ta juba surnud,” sõnas ta.