Oktoobri kahe nädala jooksul käis Puru haigla naha- ja suguhaiguste osakonnas kõigest 20 inimest, kokku on neid tänavu olnud 50. Mullu käis aasta jooksul analüüse andmas kokku 70 inimest, kirjutab Põhjarannik.

See arv oleks ilmselt suurem, kuid kui inimesed saavad teada, et ravikindlustatutel tuleb oma perearsti käest saatekiri võtta, siis osakonnajuhataja Niina S^anina sõnul pööratakse lihtsalt ümber ja kõnnitakse minema.

Puru haigla immunoloogialabori andmetel pole HI-viiruse uuringute arv oluliselt suurenenud.

Seoses halva epidemioloogilise olukorraga kavatses linna juhtkond pöörduda sotsiaalministeeriumi finantsabi järele, kuid Kohtla- Järve linnaarsti Tatjana S^lõki sõnul pole selleks erilist vajadust. Otsustasime oodata, et oma probleemi kaalukate arvudega argumenteerida. Kuna selliseid näitajaid pole, siis järelikult ei ole praegu vajadust lisaraha järele, ütles ta.

Tervisekaitseinspektsiooni andmetel on tänavu Eestis diagnoositud 181 HIV-tõvestatut, kes valdavalt on Narva päritolu ja süstivad narkomaanid, sealhulgas oktoobris on lisandunud 76 uut nakatunut.

Aastail 1988-1999 avastati Eestis kokku 89 HIV-positiivset.

Valdav osa uutest nakkusekandjatest on vanuses 18-24 aastat. Valdavalt on tegu meessoost nakatunutega, kuid esindatud on ka naised, viimaste ametlike andmete järgi on kirjas 35 nakatunud naist, teatas ETAle tervisekaitseinspektsiooni pressinõunik Agnes Jürgens.

HI-viiruse kandjate arvu märgatav suurenemine andis ennast Eestis tunda tänavu augustis, kui lisandus kaheksa nakatunut. Ka augustis registreeritud HI-viiruse kandjatest enamik on pärit Ida-Virumaalt, täpsemalt Narvast. 21 viirusekandjat on kinnipeetavad.

Septembris diagnoositi Eestis juba 90 inimesel HI-viirus.

Kokku elab Eestis praegu 238 HIV-positiivset, neist viis on aidsihaiged. Tänavu on surnud Eestis kolm, kõigi aastate jooksul kokku 23 aidsihaiget.