Teisipäeval korraldasid Lõuna prefektuuri narkopolitseinikud Ida-Virumaal politseioperatsiooni, mille käigus peeti kinni Andrei (s. 1960), Silver (s. 1973), Sergei (s. 1981), Aleksandr (s. 1976), Vitali (s. 1979) ja Irina (s. 1983), teatas Delfile Lõuna Politseiprefektuur.

Andrei ja Silver on Ida-Virumaal asuva narkomaanide rehabilitatsioonikeskuse juhatuse liikmed, Sergei on Ida prefektuuri konstaabel. Kõiki kinnipeetuid kahtlustatakse suure koguses narkootilise aine käitlemises.

„Politsei on aktiivselt asunud välja selgitama oma organisatsiooni ebaausaid töötajaid. Selle kaudu peaks tõusma ka inimeste usaldus politsei vastu,” kommenteeris Ida politseiprefektuuri prefekt Kalev Prillop politseiniku kinnipidamist.

Operatsiooni raames tehti Ida-Virumaa erinevates kohtades seitse läbiotsimist, mille käigus leiti ja võeti ära narkootilise aine käitlemisele viitavaid esemeid, ligikaudu 25 grammi narkootilist ainet, mis tõenäoliselt on amfetamiin, üle 100 grammi moonipuru ja omavalmistatud tulirelv.

Lõuna Politseiprefektuuri narkokuritegude talituse ülemkomissar Heiki Roodi sõnul oli Lõuna narkopolitseinikel kogutud info põhjal alust arvata, et viimasel ajal Tartu tänavatele jõudnud narkootikumid on pärit Ida-Virumaalt. “Seetõttu otsustasime teha politseioperatsiooni ühe narkootiliste ainete levitamise kanali alguspunktis ehk Ida-Virumaal,” ütles Heiki Rood.

Kolmapäeval palub uurija kohtult sanktsiooni kinnipeetute vahi alla võtmiseks.

Politseioperatsioonist võtsid lisaks Lõuna prefektuuri narkopolitseinikele ja organiseeritud kuritegevuse büroo töötajatele osa ka Ida prefektuuri ning keskkriminaalpolitsei narkopolitseinikud ja K-komando.