Esmaspäevast hakkas kehtima alkohoolsete jookide müümise keeld kella kümnest õhtul kümneni hommikul. Virumaa Teataja külastas kesklinna viit kauplust hommikusel ajal üheksa ja kümne vahel, et välja selgitada, missuguseid muudatusi on poed keelu tõttu teinud.

OG Elektra kaubandusketti kuuluva Ly kaupluse kõrval asuv joogipood oli avatud, kuid välisuksel rippus silt, mis teatas, et alkoholi saab alates kella kümnest. Ly poe viinariiulile oli asetatud täpselt samasugune teade.

Turukaubamaja toiduainete osakonnas, kus müüakse muu hulgas ka lahjasid alkohoolseid jooke, ei olnud ühtegi teadet ega muud müügikeelu kehtimisele tähelepanu juhtivat märki. Küll aga oli vastava sisuga teade sama poe viinaosakonna letile välja pandud.

Krooni keskuses asuv Super Alko kauplus oli hommikul kell üheksa suletud. Suletud ei olnud samas hoones asuva Selveri alkoholinurk, kus puudus igasugune teade piirangute kohta. Küll aga anti kaupluse siseraadio kaudu umbes veerand tundi pärast avamist edasi teade, milles viidati keeluga seotud ebamugavustele ning loodeti ostja mõistvale suhtumisele.

Müügikeelust ei olnud jälgegi Comarketi kange alkoholi letis. Samuti, nagu igal pool mujal, olid lahjade alkohoolsete jookide riiulid teavituseta.