Osaühing Taastusehituse ettevõtja ja meister Ranno Kübar oli nädala alguses ühe palkmaja juures. Vihm hakkas mööduma ning ta seisis katuse all, käes elektriline puur. "Käis tohutu pauk ja kõik lõi hetkega valgeks. Siis saabus kohe must auk," selgitas Kübar. Ta oli välgunoolega pihta saanud, kuid ei saanud ise sellest kohe arugi. Kübar proovis põgeneda, aga jäsemed olid justkui osaliselt halvatud. "Kukkusin tööpingilt põrandale ja mäletan, kuidas kätt tõstes virutas enda käsi mulle korduvalt vastu nägu," selgitas Kübar.

Käe õlaliiges töötas, ülejäänud käsivars oli aga halvatud. Kübar roomas eemale, mõistmata, mis juhtus. Mõned hetked hiljem taipas ta, et sai puuri kaudu piksenoolega pihta. "Liikusin telefonile lähemale ja kutsusin kiirabi, mis saabus umbes 15 minutiga," ütles Kübar. Vahepeal hakkasid jäsemed taas tööle ning ta sai jalutada. Õues õnnestus pilk heita ka vigastustele.

"Kuna elektrilöök tuli käest ja väljus minu jalgadest rauast tööpukki, tekkisid jalgadele elektripõletuse jäljed," rääkis Kübar. Vigastused meenutasid okastraadiga naha rebimist. Kübara vasaku jala hüppeliigesel oli arm, millest vool saapa kaudu tööpukki liikus. "Vool oli nii tugev, et töösaabastel sulas sisevooder ja sokkidel kadus elastsus," kirjeldas Kübar.

Meister tunnistas, et esialgu oli adrenaliinitase nii kõrge, et ta ei mõistnud asja tõsidust. Hakkas hoopis tööriideid vahetama ja lootis, et saab pärast kiirabi ülevaatust autoga koju sõita. See plaan keelati koht ning mees viidi erakorralise meditsiini osakonda. Kiirabiautos tehti Kübarale südamefilm. Traumapunktis soovitati Kübarat jälgida hommikuni, kuid kuna südamel rütmihäireid ei esinenud, sai ta kell kolm öösel haiglast lahkuda.

Ülejärgmisel päeval tehtud ülevaatusel selgus, et äikest tõmbas ligi paari meetri kaugusel asuv kuusk. "Kuna elektriväli oli nii võimas, siis said kõik vähegi maandust pakkuvad esemed pikselöögi, nii ka minu käes olnud elektritrelli puur," edastas Kübar. Kuuse juurde tekkis pikselöögist kraav, mis paiskas mulla 2,5-meetrise varikatuse peale.

"See oleks võinud juhtuda ka näiteks triikrauda või mikserit hoides," märkis Kübar. Ta ütles, et edaspidi ei julge äiksetormi puhul elektrilist seadet käes hoida. "Lähedased olid vist juhtunust esialgu rohkemgi ehmunud. Eks ma ise saan aru, kui kõvasti see mõjutas, kui taas kunagi äiksetormi kätte peaksin jääma," sõnas Kübar. Ta rõhutas, et äikse korral tuleb kõik elektririistad käest panna. "Minuga läks napilt, olgu see õppetunniks teistele."