Perenaine Helina pakkus koerale peavarju ja hommikul toimetati loom Pärnu varjupaika, edastas loomaportaal koer.ee

Praeguseks ei ole teada, kas tegu on õnnetu juhuse tahtel kodu kaotanud koeraga või looma tahtliku näljutamisega.

Nälginud koerale pandi nimeks Pärnukese. Ta on väga tugevas alatoitumuses, kaaludes normkaalust ligi kaks korda vähem. Koera kehakaal võiks olla vahemikus 25-30 kg, kuid varjupaika jõudes kaalus koer kõigest 11 kilo.

Koer on sedavõrd kõhn ja nõrk, et ei ole võimeline ise kõndima. Kui loom aidata käppadele tõusta, siis suudab ta jalul vaid hetke püsida ja kukub  siis taas kõhuli. Vaata pilte nälginud koerast SIIT.

Koer on tilguti all ja saab tilguti toetust ka järgnevatel päevadel. Praegu eelistab koerake rohkelt puhata ja seda talle varjupaigas ka võimaldatakse. Koer vajab arstlikku järelvalvet, kvaliteettoitu, toidulisandeid ning turguteid.

Kõik, kes soovivad koera aidata, saavad teha annetuse  Varjupaikade MTÜ A/a 10220068203017 SEB pank, selgitus: Pärnukesele.

Võru varjupaika toodi samuti kaks hüljatud koera.

Põlvamaal Laheda vallast Ridali bussipeatusest  kaks kilomeetrit Tartu suunas leiti koer Bimbo. Koeral oli kaelarihma asemel kaela seotud turvavöö, mille järel mõned meetrit jämedat lehmaketti, millega oli koer metsatukas puu külge kinni seotud.

Seni on teadmata,kas tegemist on koera hülgamisega või oli koer end ise ketiga ümber puu mässinud.

Võru vallast Nursi piirkonnast ,leitud vanem isane hundikoer Jimmy, kes  lamas jõuetult ning liikumatult metsas ning tema kasukas kubises puukidest. Varjupaik võttis sõbraliku käpalise oma hoole alla.

Tartumaal visati koer autost välja

Tartumaal Vara vallas Selgise külas nähti pealt, kuidas koer visati autost välja.  Leidja helistas Tartu varjupaika, kuid kuna vallad peavad Tartu varjupaigale iga koera varjupaika viimiseks eraldi taotluse esitama, siis ei saanud varjupaik kutsat vastu võtta. Hommikuks oli koer kadunud.

Inimesed toitsid teda õhtul ning tegid ka väikese videoklipi, mille riputasid YouTube’i üles.

Eesti loomakaitse selts teatas Delfile, et  et viimastel nädalatel on üle  terve Eesti väga palju lemmikloomade hülgamisi olnud.