Kolmapäeva õhtul rääkis ASi Tamsalu Veskid ajutine pankrotihaldur Urmas Ustav linna kultuurimajas ettevõtte töötajatele, mis neist ja firmast edasi saab. Pooltäis saal kuulas Ustavi juttu vaikides nagu surmaotsust, küsimusi esitati vähe, kirjutab Virumaa Teataja.

Umbes 180 töötaja tulevik selgub 18. juunil, kui Lääne-Viru maakohtus toimub pankrotiistung. Kui kohus pankrotti välja ei kuuluta, jääb AS Tamsalu Veskid töötama nagu varem. Kui kuulutab, oleneb pankrotihaldurist, kas ta jätkab töölepinguid või lõpetab need, seletas Ustav. Tööandja pankroti korral võib töölepingu lõpetada ette teatamata ja hüvitist maksmata.

Pankrotimenetlus seab ASi Tamsalu Veskid töötajad raskesse olukorda. Mai algusest peale pole neil olnud palgapäeva, järgmist sissetulekut pole oodata enne juuli keskpaika. 7. juunil laekuma pidanud palk on veel saamata.

Praegu kannab kanade eest hoolt Viru Muna. Operaatorleping Viru Munaga lõpeb 21. juunil. Ustav ütles, et enam kui neli tundi kestnud läbirääkimistel ei õnnestunud tal Viru Munaga jätkamiseks kokkulepet saavutada. Kanad võivad seega jaanipäevaks taas näljas olla.

Tamsalu linnavõimud valmistuvad mustaks stsenaariumiks, kus senisele 140 töötule lisandub teist sama palju. Tamme kinnitusel kogutakse praegu Tamsalu Veskite töötajate andmeid, et saada täpne ülevaade inimeste soo, vanuse, hariduse, huvide ja muu seesuguse kohta. Linn pöördus ka sotsiaalminister Marko Pomerantsi poole. Minister lubas moodustada komisjoni, kes on vajaduse korral valmis Tamsallu sõitma.