ENVL juhatuse esinaise Eha Reitelmanni sõnul ei ole tugikeskuste pöördumine EKRE fraktsioonitoetuse saamisega seotud. "Meie töö ohvrite abistamisel on apoliitiline," ütles ta.

EKRE katuseraha on määratud vägivalda kogenud naiste ja laste abistamiseks, mitte toetuseks ENVL organisatsioonile, sõnas Reitelmann.

Kümne naiste tugikeskuse juhti saatsid peatoimetajatele ja erakonnajuhtidele pöördumise, mille põhiidee oli, et võimalikest perevägivalla juhtumitest tuleks ajakirjandusel esmalt teatada politseisse ja prokuratuurile, mitte asuda juhtumeid ise lahendama. "Seda teenimatut valu, mida on põhjustanud ühele perele viimaste päevade meediatorm, ei ole võimalik korvata mitte millegagi," kirjutasid tugikeskuste juhid.

Pöördumise allkirjastasid EKRE-lt kopsaka katuseraha saanud ENVL, selle alla kuuluvad kaheksa naiste tugikeskust ning liidu koostööpartner Tallinna Naiste Kriisikodu.

Kriminaalmenetluse algatamise tõttu pärast ühte päeva ametist lahkunud väliskaubandus- ja IT minister Marti Kuusik kandideeris valimistel EKRE nimekirjas. Vastne siseminister ja EKRE esimees Mart Helme mõistis samuti hukka ajakirjanduse, mis paljastas kahtlused Kuusiku arvatavast vägivallatsemisest.

"Marti Kuusiku suhtes algatatud nõiajaht on uus maamärk Eesti poliitilises võitluses. Poliitiku hävitamiseks ei peljata enam räpasesse mängu kiskuda kogu perekonda, naist ja alaealisi lapsi," sõnas Helme.

Naiste Varjupaikade Liidu juht Reitelmann ütles, et spekulatsioonid tugikeskustele riigi raha jagamise ümber lõppeksid, kui riik võtaks kuulda liidu ammust ettepanekut muuta naiste tugikeskuse teenus riikliku ohvriabi teenuse lahutamatuks osaks ning lõpetakse selle sisseostmise hangetega.