“Mina ei ole siin enne politseid näinud ja nüüd käib iga nädal,” räägib Olar Gofman Postimehele. Näiteks möödunud teisipäeva hommikul tõusis mändide vahelt suitsu. Maha oli põlenud plastmassist välikäimla, kolme jämeda männi tüved olid mustad ning sammal suitses.

Kuriteoennetuse Sihtasutuse probleemsete noorte laagri üks juhendajatest Nikolai Puškarjov ütleb siiski, et kõik lapsed olid põlengu ajal kohal.

Tulekahjupäeva õhtul palus üks laagri juhendaja Naissaare suveelanikku Pavel Anisimovit, et ta ühe korraldusi eiranud käeraudus noormehe oma kaatriga mandrile viiks. Haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu büroo üldhariduse osakonna peaspetsialist Mart Kõrre kinnitusel oli asi selles, et noormees ei nõustunud köögitoimkonnas olema.

“Aga millist ohtu kujutab saarele keskmine turistiseltskond!” küsib sihtasutuse juhataja Jaano Rässa. “Siin on 150 turisti, kes kõik tulevad rest õlut näpus. No millest me räägime?”

Sihtasutuse juhatuse liige Lagle Parek ütleb, et tema meelest on Eesti ühiskond praegu sellises arengustaadiumis, et ollakse valmis jagama heaolu, aga mitte probleeme. “Kõik mõtlevad, et meie peres seda ei juhtu.”