„Perevägivalla juhtumite puhul tuleb mitmete teiste riikide eeskujul ka meie politseile anda võimalus viivitamatult sekkuda ja vägivallatseja kodust eemaldada, keelates tal ohvrile lähenemise vähemalt paari nädala jooksul,” sõnas naiste ümarlaua nimel Harda Roosna. Praegu peavad Eestis oma kodunt lahkuma vägivalla ohvrid ja lapsed, kirjutab Eesti Päevaleht.

Muudatusteks on aga vaja, et mõiste „perevägivald” oleks seadustesse sisse viidud. Praeguseni ei märgita seda spetsiifilist kuriteoliiki kusagil Eesti seadustes — selle vastu eksinuid ei ole võimalik karistada ja politseil ei ole õigust varakult sekkuda.

„Meie pöördumine ongi tingitud murest, et Eesti valitsusel puudub poliitiline tahe naistevastase vägivalla vastu võidelda,” sõnas Tallinna naiste kriisikodu juhataja Inga Mikiver, kelle sõnul näitavad seda valitsuse tegemata teod.

Neil juhtudel, kui naine soovib hakata vägivalla vastu võitlema, jääb ta üldjuhul ametivõimude abita. „Juriidilise abi andmise käigus takerdume kitsaskohtadesse seadusandluses ja õiguskaitsesüsteemis,” väidab Tallinna naiste kriisikodu juriidiline nõustaja Kairit Leibold.