“Ajakirjanduses on ilmnenud üsna palju faktivigu ja vääritimõistmisi. Liisijate nimekirjadesse on sattunud nimed, kes seda üldse ei tee,” vahendab SL Õhtuleht Marika Tuusi pahameelt. Tuus leiab, et riigikogulaste tööst tuleb rääkida hoopis teises toonis: “sisulise külje pealt”.

Parlamendi naiskogu kogunes aru pidama riigikogu esimehe Ene Ergma eestvedamisel. Ergma on viimastel päevadel tähelepanu keskmesse tõusnud ajakirjanduse manitsemisega, kuidas kuluhüvititamiste korda käsitleda ei tule.

Res Publica liige Ela Tomson leiab, et parlamendi pressitalitus peaks rohkem tähelepanu pöörama ajakirjandusele esitavate andmete tõesusele. Temagi tuju rikub see, et rahvas märkab riigikogulaste tegemistes ainult autoliisinguid ja kulukaid välisreise.

Rahvaliitlane Mai Treial ei süüdista parlamendi kehvas maines kedagi. “Ei saagi süüdistada, sest mitu riigikogulast on ka ise andnud piisavalt palju kõneainet ja tekitanud meelepaha,” möönab ta.

Treial leiab, et ainult pressiteenistuse pingutustest ei piisa, tuleb elavdada suhtlemist ja käis rohkem valijatega kohtumas.

Miljonärist respublikaan Reet Roos, kes liisib maksumaksja raha eest PT Cruiserit, leiab, et parlamendi tööst seaduste ettevalmistamisel kõneldakse liiga vähe. “Jääb mulje, et pooltühjas riigikogusaalis loeb keegi lehte,” tähendab ta. “Aga ei teata, et meie jaoks on selleks ajaks suurem töö juba tehtud. Saalis käib vaid tehtu lõplik vormistamine.”