Läinud nädalavahetusel sadanud lumest on mandril säilinud 1-9 cm sügavune lumikate, saared ja läänerannik on valdavalt lumeta, teatab EMHI oma nädalaprognoosis.

Täna määrab ilma itta taanduv kõrgrõhuhari. Seejärel hakkab mõju avaldama Grööni merel peatuv tsüklon, mille lohk liigub üle Skandinaavia ja tõenäoliselt juba homme hommikul tekib uus osatsüklon Stockholmi piirkonnas. Selle eel hakkab meil mandril lund sadama, saartel ja läänerannikul sajab lörtsi või vihma.

Kolmapäeval tekib avatud mere kohal veel üks osatsüklon ja seegi toob meil mandril peamiselt lund, saartele lörtsi ja vihma. Neljapäeval sajud harvenevad ning ka tuul nõrgeneb.

Reedel võib tulekul olla aktiivsem tsüklon, mis kagub jõudu Norra merel ja suundub seejärel üle Skageraki ning üle Läänemere keskosa itta. Eestis jääb tuul itta ja kirdesse ning tugevneb reede päeval ja ööl vastu laupäeva mandril 7-12, rannikul iiliti 15-18 m/s. Sajab peamiselt lund ning paljudes kohtades võib ka tuisata.

Laupäeval-pühapäeval muutub tsüklon väheliikuvaks Baltimaade ja Lääne-Venemaa kohal. Kirdetuul jääb nõrgemaks, kuid aeg-ajalt puistab lund. Õhutemperatuur erineb nädala jooksul maakonniti suurtes piirides.

Nädala algul on Hiiu- ja Saaremaal valdavalt õhutemperatuur öösiti kergelt miinuses ja päeval kuni +3, nädala lõpul võib ka seal õhutemperatuur langema hakata ja lörtsi ning vihmahood asenduda lumega.

Ka läänerannikul kõigub õhutemperatuur veel miinuste ja plusside vahel, kuid kaldub järjest kindlamalt miinuspoolele. Ning lumesaju tõenäosus suureneb.

Mandri ülejäänud osas läheb järjest talvisemaks ning kui tsüklonite teekond vastab prognoositule, võib nädalavahetuseks kõrgustikel kõikjal suusalumi maas olla.