Saabuva nädalalõpu ilma mõjutab  madalrõhkkond. Täna Liivi lahe äärest algav vihm trügib edasi üle Mandri-Eesti. Edasi taandub tsüklon Karjala poole, tuues laupäeval pea kõikjale vihmahooge ning õhutemperatuuri maksimumi võib olla 15 kraadi. Põhjakaarte tuule puhangud ulatuvad 13 m/s.

Pühapäeval on lääne pool pilved juba hõredamad ja sajuhooge tuleb põhiliselt veel idapoolsetes maakondades. Loodetuul annab järele pühapäeva õhtul ja tugevnev kõrgrõhuhari toob juba rahuliku ja kuiva esmaspäeva. Selgineva taeva all jahtub õhk päikesetõusuks 3-4 kraadini, päevasoe aga kerkib 20 kraadi piirimaile.

Kui kõrgrõhuhari kohta hoida suudab, siis teisipäeval on kraad enam loota ja kolmapäeval peaks suisa soe suvine päev tulema. Läänekaartest saabuva õhuvoolu korral tuleb aga eriti ettevaatlik olla – niiskust transportivad madalrõhulohud ja pilvekardinat hõrendavad kõrgrõhuharjad liiguvad kord veidi kiiremas, kord aeglasemas tempos üle Läänemere ümbruse. Päeva ja isegi paarine nihe võib sellises seisus sageli ette tulla.

Kindlat garantiid anda, kui kaua kõrgrõhuhari kohta hoida suudab, ilmajaam anda ei saa. Praegune pilt lubab hoovihma alles neljapäevaks, mil uus madalrõhulohk võib suvesooja kaasa viia.

Reedel hakkab Lõuna-Eestis vihma sadama jasadu levib edasi põhja-kirde suunas. Paiguti on sadu tugev, võib ka äikest olla. Sooja on 13-19 kraadi.

Laupäevane ilm tuleb pilves selgimistega ja mitmel pool sajab hoovihma. Sooja on 11-16 kraadi.

Pühapäeval on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab hoovihma. Sooja on 12-18kraadi.

Esmaspäeval on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm ja sooja on 14-19 kraadi.

Vaata täpsemat ilmainfot Delfi ja Ilm.ee koostöös valminud veebisaidilt ilm.delfi.ee