Kaitseliitlased harjutavad õppusel objektikaitsega seotud lahinguelemente — kaasatud on jalaväe- ja miinipilduja-allüksused, samuti langevarjurid, vahendas kaitseliidu pressiesindaja.

Põhitegevus toimub Haapsalu linnas, Rohuküla sadamas ja Kiltsi lennuväljal, õppuse keskmes on sisekaitsekompaniide treenimine, kasutatakse imitatsioonivahendeid-paukpadruneid, suitsu- ja
valgustusrakette.

Õppuse ajal toimub intensiivsem tegevus Haapsalu linnas Haava, Tamme, Kastani, Lahe, Sadama, Holmi ja Tööstuse tänaval, Tallinna ja Lihula maanteel ning Kiltsi ja Valgevälja teel. Ridala vallas tegutsetakse Uuemõisa alevikus ja selle lähiümbruses, Kiltsi lennuväljal, Pullapääl, Mägari külas ja Rohuküla sadamas. Eelpool nimetatud aladel toimub kaitseliitlaste tegevus ja liikumine jalgsi ning autodel.

Reedel kella 15-st kuni pühapäeval kella 17-ni on Haapsalus õppuse tõttu liikluseks suletud Lembitu tänava Suur-Lossi ja Lahe tänava vaheline lõik, pühapäeval kella 12-st kuni 15-ni ka Haapsalu Lossiplats, Kooli ja Jaani tänav. Muid liikluspiiranguid ei ole kodanikele kehtestatud.

Õppusel osalevad kaitseliidu Lääne, Pärnumaa ja Saaremaa maleva kompaniid ning rühmasuurused allüksused Rapla, Harju ja Tallinna malevast. Samuti osalevad õppusel õhuväe, politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti esindajad. Õppuse üldjuht on Lääne maleva pealik major Arnold Juhans ja CIMIC ohvitser Lääne maavanem reservkapten Neeme Suur.

Koostööõppus lõpeb pühapäeval piduliku lõpurivistusega Haapsalu piiskopilinnuses, mis on avatud kõigile kodanikele.

Korraldajad tänavad koostöö eest Haapsalu linnavalitsust, Ridala vallavalitsust, politsei- ja piirivalveametit ja päästeametit. Kaitseliit loodab Haapsalu linna ja Ridala valla rahvalt kannatlikku meelt ning mõistvat suhtumist võimaliku häirimise eest.