Laupäeval läheb üle Eesti aktiivne madalrõhulohk, teatab EMHI. Algul tugevneb lõuna- ja kagutuul, päeval pöördub tuul edelasse ja tugevneb veelgi. Vihmad liiguvad läänest itta. Õhutemperatuur jääb päeval 15 kraadi lähedale, soojem võib enne vihma olla Kagu-Eestis.

Pühapäeval õhurõhk tõuseb ja saju tõenäosus väheneb. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul. Sooja on 11-17 kraadi.

Esmaspäeval tugevneb ulatuslik kõrgrõhuala Lääne-Euroopas, selle idaservas pöördub tuul Läänemerel põhjakaarde ja tugevneb veidi. Saju tõenäosus on väike. Sooja on 11-17 kraadi, ilm on soojem Lõuna-Eestis.

Teisipäeval määrab ilma Põhja-Venemaal aktiviseerunud tsükloni tagala. Põhjakaarte tuul tugevneb. Kohati sajab hoovihma. Päevamaksimum jääb alla 15 kraadi.

Kolmapäeval võib Venemaal püsiva tsükloni tagalas meile jõuda veelgi külmem õhk ning Kirde-Eestis võib vihma sekka lörtsi sattuda. Puhub tugev põhjakaarte tuul. Õhutemperatuur jääb valdavalt alla 10 kraadi.

Neljapäeval määrab ilma põhjalaiustelt saabunud külm õhumass. Puhub põhjakaarte tuul, ajuti sajab hoovihma. Öösel on võimalik, et maapinnal esineb öökülma, päevasooja on 10 kraadi lähedal.

Reedel võib põhja poolt saabunud madalrõhulohk hoida pilves ja sajust ilma, mis hoiab ära öökülma. Tuul on muutlik. Päevasooja on alla 10 kraadi.

Täpsemat ilmainfot saab jälgida Delfi ja Ilm.ee koostöös valminud veebisaidilt ilm.delfi.ee