Kaks haigestunut olid tulnud äsja Mehhiko reisilt, nad lubati kodusele ravile. Viis haigestunut on Ameerika Ühendriikidest saabunud ja Eestist läbisõidul olnud turismigrupi liikmed ning nad jäeti ravile Merimetsa nakkuskeskusesse. Haigestunute seisund on normaalne.

Kõiki nakatunutega kokkupuutunud inimesi on teavitatud, neile on antud juhised edasiseks käitumiseks ja oma tervise jälgimiseks.

Kokku on nakkushaiguste labor tänahommikuse seisuga uurinud 66 inimese proove uuele gripile A(H1N1), neist 12 proovi on olnud positiivsed. Kümnel juhul on grippi nakatumine toimunud uue gripi levikumaal kas Mehhikos või Ameerika Ühendriikides, kaks nakatunut on saanud viiruse haigestunud inimesega kokkupuute järel Eestis.

Maailmas tervikuna on tänaseks kinnitatud üle 59 tuhande uue gripiviiruse A(H1N1) haigusjuhu, neist 258 on lõppenud surmaga. Euroopas on kinnitatud uue gripi juhte veidi alla 5000.

Tervisekaitseinspektsioon paneb kõigile reisijatele südamele, et kui te olete käinud uue gripi levikumaal, siis tuleb hiljemalt seitsme päeva jooksul pärast reisilt naasmist jälgida oma tervist ja haigestumisel pöörduda koheselt arsti poole.

Gripisümptomiteks on palavik 38°C või enam, millega kaasnevad köha, nohu, kurgu-, pea- või liiges- ja lihasvalu.

Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel. Haigestudes jääge koju, hoiduge lähikokkupuutest teiste inimestega. Üldiseks soovituseks on sage kätepesu — need ennetusmeetmed aitavad vältida gripiviiruse levikut.