Alanud nädal on suhteliselt soe, eriti saartel ja Lääne-Eestis, kus ööpäeva keskmine jääb +8°C lähedale. Kuna nädala teisel poolel läheneb külm nii põhjast kui idast, võib idapoolsetes maakondades olla ajuti hoopis jahedam ning Kirde-Eestis pole välistatud vihma sekka lörtsi sattumine, teatas Eesti Meteroloogia ja Hüdroloogia Instituut oma koduleheküljel.

Esmaspäeval-teisipäeval määrab ilma Barentsi merelt Venemaa põhja-aladele liikuv tsüklon, mille kauge ääreala ulatub Eestini. On pilves selgimistega ilm, kohati vihma võimalus. Esmaspäeval pöördub tuule edelasse ja tugevneb 4-10, rannikul 13 m/s, teisipäeval puhub tugev edela- ja läänetuul iiliti kuni 15 m/s. Sooja on öösel 6…11, kuid ida pool võib langeda nullilähedaseks, päevasooja 8…13.

Kolmapäevast alates avaldab mõju Iirimaast läänes ookeanil peatuv madalrõhuala ning põhjalaiustelt Skandinaaviale ulatuv külm kõrgrõhuala. Sooja ja külma piir jääb ilmselt mitmeks päevaks Eesti või Soome lahe kohale, liikudes kord sooja kord külma õhumassi kasuks. Ajuti sajab vihma, kuid Kirde-Eestis võib nädala teisel poolel ka lörtsi sekka tulla.

Neljapäeval võib kohati sadada. Tuul pöördub idakaarde 2-7 m/s. Öösel on –1…+7, päeval 5…12.

Reedel ja laupäeval sajab vahetevahel vihma, Kirde-Eestis võib lörtsi tulla. Puhub ida- ja kagutuul 4-9 m/s, ajuti iiliti kuni 14 m/s. Öösel on 0…10, päeval 4…12.

Pühapäeval saab tõenäoliselt soojem õhk jällegi ülekaalu. Tuul pöördub edelasse.