Esmaspäeva varahommik võttis Delfi fotograafi vastu tormises Soome lahes. Rännumeeste Tätte-Matvere sarja jaoks filmiti esimest osa ja selleks oli tellitud helikopter. Mida võis mõelda Marko Matvere veel nädal enne ümbermaailmareisi?

Esmaspäeval riigikogus: ajal, mil arutati 2011. aasta riigieelarve üle, leidis riigikogu noorim liige Kalle Palling (25) aega võimsa kabriolett-BMW uurimiseks.

Reformierakondlasest noorpoliitik ise väitis, et bemm oli äärmiselt ebahuvitav. "Mind ei huvita tegelikult ükski BMW," vastas Palling Delfi Publikule. "Üks sõber saatis lihtsalt lingi ja ma klikkisin." 

Sel nädalal pidi Harju maakohtus pidi pärast kolmekuist pausi jätkuma maadevahetuse protsess, kuid maa-ameti eksjuhi Kalev Kanguri haiguse tõttu jäi istung ära. Villu Reiljan oli kohal ja ootas mõttessevajunult oma advokaati.

Küll aga jõudis kohtuotsuseni Bergvaldi-Kalda juhtum. Kui endine Murru vangla asedirektor Gunnar Bergvald mõisteti kohtuprotsessil kõigis süüdistuspunktides õigeks, siis kõlas kohtus ka mitmeid süüdimõistvaid otsuseid. Kaasvangi piinamise ja tapmise eest kohtu all olev Sergei Sokolovskile näis süüdimõistev otsus rängalt mõjuvat. Pildil on tabatud hetk, mil ta saab teada, et ta võetakse kohtusaalis vahi alla ja järgmised 6 aastat näeb ta vaid ruudulist päikest.


Teisipäeval möödus 16 aastat parvlaev Estonia hukust. Kui eelmisel aastal sel päeval palju üritusi, siis sedapuhku toimusid mälestusüritused tagasihoidlikumalt. Aga omaksed ei unusta – nii kogunesid Tallinnasse Estonia mälestusmärgi juurde need, kellest kaotus kaugelt mööda ei läinud.


Kadriorus sai enne suure pimeda aja tulekut näha aga valgusmängu. Kadrioru Valgusfestivalil  süüdati põlema tuhandeid küünlaid Kadrioru lillepeenardes.


Sel nädalal kirjutas ajaleht Pealinn, et Teedetehnokeskuse värske uuringu järgi on Tallinnas tasaseid tänavaid 18 protsenti rohkem kui kaks aastat tagasi. 

Delfi lugejad arvasid teistmoodi ja saatsid Rahva häälde hulgaliselt viiteid sugugi mitte nii laugetest sõiduteedest. Tõesti, auke leidub pealinna tänaval siiski rohkelt...


Eesti telemaastikule tekib teleseepe nagu seeni peale sügisvihma Eesti metsades. Unistuste agentuur avab TV3 ekraanil oma uksed. Hetkel on kodumaiseid teleseriaale tükki 13.

Kolmapäeval jätsid Tätte ja Matvere hüvasti ka Solarise kaubanduskeskuses, kus kirjutati soovijatele rohkelt autogramme ning lauldi hüvastijätuks ka mõned laulud. Ja Matvere ei krimpsuta nina mitte kokkutulnud publiku peale, vaid rääkides eesootavatest ebamugavustest reisil.

Neljapäeval avas Kristiine keskus oma 20 000-ruutmeetrise laienduse. Mõned faktid: nüüd peaks keskus olema Eesti suurim, omades 53 000 ruutmeetrit kaubanduspinda, millel on 170 üürnikku ja erinevat poodi.



Eakate festival tõi reedel Salme kultuurikeskusse kokku sadu hallpäid. Kuid nagu kurtis üks kohaletulnud vanem daam, on ta ürituses pettunud, sest soovis peol ikka jalga ka keerutada. Aga kellega sa keerutad, kui mehi on kohale tulnud nii vähe! Eesti mees ei elagi nii kaua, et hallipäisena jalga keerutada... sestap tuligi vaadata vanemate daamide etendust:

Reedel tuli uudis, et nii Selveri kui ka Tere kontorites käib läbiotsimine seoses hiljutise piimahinna tõusuga. Eesti pressifotograafid, kes pommuudise peale Järve Selverisse massiliselt kohale tormasid, et pildile püüda väidetavalt läbiotsimist läbiviivaid konkurentsiameti inimesi, pidid pettuma. Fotograafid pidid piirduma mitmeid tunde vältava ootamisega ja lõpuks tuligi tühjalt lahkuda, sest riigiametnikud lahkusid tagaukse kaudu. 

Telejaam Kanal2 sai vanemaks ja jälle peeti üks vägev pidu. Pildil demonstreerib endine tantsutäht ja kulturist Argo Ader oma hiigelsuurt musklit.

  

Reede õhtul, tõesti viimasel õhtul enne Tätte ja Matvere reisile sõitmist, oli meestel ka kõige viimane esinemine - tuluõhtu Nokia kontserdimajas, mille vaatamiseks tuli endale lunastada pea 500-kroonine pilet. Pärast esinemist käisid Tätte ja Matvere ka oma kontserdi järelpeol klubis Korter. Tätte võttis hetkeks ka aja maha ja lubas endale ühe kosutava õlle.

Kuid juba järgmisel hommikul olid mõlemad mehed sadamas, kiiskavalt valged riided seljas, asjad pakitud ja mitusada inimest kai peal lehvitamas. Jah, on aeg asuda teele! Tätte sidus köie kai küljest lahti ja minek! 

Lõpetuseks pildike Lasnamäelt - Sibulalaat tõi nädalavahetusel suurte paneelmajade vahele sügisesi ande ja loomulikult - hulgaliselt sibulaid.