“Praeguseid ilmastikuolusid arvestades pole talverehvide vahetamisega suverehvide vastu küll mõistlik kiirustada,“ ütles maanteeameti nõunik Villu Vane majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti ning maanteeameti ühist otsust kommenteerides. Tema sõnul võivad põhimaanteede teeolud päikeselistel päevadel tunduda juba päris suvised, kuid läbikülmunud pinnase tõttu ei võta libeduse teke ilma jahenemise korral kuigi palju aega. „ Kuid kindlasti ei tasu iga hinna eest naastrehvidega sõita maikuuni juhul, kui inimese igapäevasõidud jäävad lume- ja jäävabadele teedele. Ilma põhjuseta teed ja naastrehve kulutada siiski mõtet ei ole,“ märkis Vane.

Politsei- ja piirivalveameti komissar Riho Tänak soovitab autojuhtidele läbi mõelda, milliseid marsruute ja millal üldjuhul läbitakse ning selle järgi ka rehvide vahetamise üle otsus langetada. „Peamine, et tagatud oleks sõiduohutus ning kui teeolud nõuavad talverehvide kasutamist erandkorras lubatud perioodi lõpuni, siis vahetamisega kiirustada ei maksa,“ ütles Tänak.

Vastavalt teede- ja sideministri määrusele „Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded“ võib naastrehve sõidukil kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.