Ikka juhtub, et inimestel on alusetuid või raskesti tõestatavaid hirmumõtteid. Mõnikord läheb hirm nii suureks, et selle vastu asutakse abi otsima politseilt või kapolt. Kummalisi kaebusi said korrakaitsjad ka 2009. aastal.

Üht avaldajat üritas naaber väidetavalt tappa hambapastast eraldatud mürkidega. Aga kuna naaber segas hambapasta piima sisse, jäi oodatud mõju saabumata.

Teine kaebus, taas naabrite aadressil: maagilise kuuli abil on naabrid viinud avaldaja kehasse needuse, mille abil saab kuulda tema mõtteid ja näha, mida tema näeb. Peale selle kuuleb needuse ohver maagilise kuuli ümber tehtavaid hääli, näiteks inimkõnet.

Elava kujutlusvõimega tegelastele pakub mõtteainet ka erinevate välismaiste eriteenistuste (KGB, FSB, CIA jne) tegevus. Neid kiputakse süüdistama terroritegevuses ja ahistamises.

Nii rünnatakse ausaid kodanikke infrapuna-asukohamäärajate ja mikrolaine pommitusega, mille tulemusel inimesed ei saa korralikult välja puhata. Tavaliselt teavad ohvrid reastada ka terrorit elluviivate agentide loetelu. Nendeks on enamasti naabrid.

„Vene eriteenistused kuulavad pealt ning mürgitavad joogivett ja puuvilju. Joogivee reostamise tagajärjel moonduvad käejooned, välimus ja keha. See kõik pärsib töö- ja teovõimet. Ka poes pudelites müüdava joogivee tarvitamine ei aita, sest niipea kui Vene luure saab teada, millise firma toodangut avaldaja tarbib, siis lisavad nad kohe sinna oma mürgiseid lisandeid,“ kõlab üks kaebus.

Eriteenistuste tegevuse eesmärgiks oli avaldaja paigutamine psühhiaatriahaiglasse, kus nende käsilased - kes esinevad arstidena - saaksid mürkaineid ravimite pähe talle sisse sööta.

Veel kahtlustatakse, et selgeltnägijate ning sensitiivide teenuseid kasutades püütakse kaugjuhtimise teel inimestelt mälu ära võtta.

Ka Eestis polevat lood päris korras. Üks kodanik on veendunud, et tema suhtes levitatakse laimu ja alusetuid süüdistusi inimsusevastase kuriteos, mille alusel on ta tagaselja Eesti kohtus süüdi mõistetud. Kohtus esindas teda keegi teine, kes võttis süü omaks. Praegu olevat asi Euroopa Inimõiguste Kohtus.

Ta teadis üles lugeda ka laimu levitajate nimed. „Kaebajatele maksab tasu Eesti riik,“ ei varjanud ta. Nagu poleks lugu juba piisavalt kole, väidab ta, et temalt on ka võetud organeid ilma loata müügiks.

Kriminaalseid kogemusi on igasuguseid. Üks avalduse kirjutanu ostis juhuslikult ajakirja Hustler ja avastas, et kaanel oli striptiis, sees aga õudne porno.