Kahe EMN-i juhatuse liikme, muusikakirjastaja ja -produtsendi Andres Uibo ja pianistist poliitiku Vardo Rumesseniga seotud ettevõtmistele on suunatud 795.095 krooni, kirjutas Postimees.

See moodustab neljandiku kolme aasta jooksul riigilt EMN-ile toetuste maksmiseks eraldatud ligi 2,9 miljonist kroonist.

Nii on EMN suunanud 366.500 krooni Eesti süvamuusika ja muusikaalaste trükiste väljaandmise toetamiseks mõeldud riigi raha osaühingule Eesti Eres, mille juhatusse kuulub ka EMN-i juhatusse kuuluv Uibo. Lisaks on EMN-ilt saanud 20.000 krooni ka Eesti Orelisõprade Ühing, mille juhtkonna hulgas on ka Uibo.

Suurema summa, 232.200 krooni on saanud Hardman OÜ, milles on osanik Rumesseniga seotud isamaaliitlase Sirje Endre osalusega firma, mis tegutseb kaubamärgi SE & JS all.

Rumesseniga seotud firmadest on EMN-ilt toetust saanud ja Estonian Classics 63.095 krooni, Rootsi kirjastus Nordiska Musikförlaget 58.500 krooni ning rahvusvaheline Eduard Tubina Ühing 55.000 krooni.

EMN-i juhatuse president, Eesti Muusikaakadeemia rektor Peep Lassmann ütles Postimehele, et ei näe mingit huvide konflikti selles, et EMN on jaganud toetust omaneda juhatuse liikmetele.

“Ükski juhatuse liige pole osalenud endaga seotud projektidele toetuste määramisel,” ütles ta.