Pärnu merepäevi korraldava AS Vesivärava juhatuse esimees Jaanus Mikk ütles, et Suure Tõllu toob puksiiris Pärnu sadamasse AS Pärnu Sadama puksiir Arno. "Me ei oska ette kujutada, kuidas reis kulgeb, seetõttu on raske täpselt elda, millal Pärnusse jõutakse," ütles Mikk.

"Mõistagi on 1914. aastal ehitatud laev merepäevalistele oluline vaatamisväärsus," lisas Mikk, kelle sõnul jääb ajalooline jäälõhkuja Pärnusse kogu suveks. "Õigemini jääb laev siia niikauaks, kui talle Tallinnas uus kaikoht leitakse."

Tema sõnul tahetakse Pärnusse jõudnud Suurel Tõllul avada kohvik.

Vahepeal kaalus ärimees Rein Kilk Suure Tõllu ostmist, kuid see mõte on praeguseks soiku jäänud.

Valitsuse liikmed teatasid mai lõpus, et toetavad meremuuseumi soovi tuua Suur Tõll juba sel aastal Tallinna reisisadama väravasse. Valitsuse põhimõttelise otsuse kohaselt saab jäämurdja asupaigaks Admiraliteedi bassein.

Meremuuseumi direktor Urmas Dresen on BNS-ile öelnud, et Admiraliteedi bassein on 5,8-meetrise süvisega Suure Tõllu eksponeerimiseks ainuvõimalik koht

Seni seisis Suur Tõll linnahalli taga.

Pärnus neljapäevast pühapäevani toimuvad merepäevad on esimesed omataolised. Merepäevade traditsioon on pärit ennesõjaaegsest Eestist, kus inimestel oli merega praegusest palju lähedasem side, ütles BNS-ile Pärnu merepäevade pressiesindaja.

Jaanus Mikk rääkis, et merepäevade traditsiooni taasalustamisega tahetakse aidata inimestel leida lähedasem kontakt merega.