Reedel kirjutas Eesti Päevaleht, et majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts keelas Tallinna Sadamal osta Muuga sadama laiendamiseks vajalikku 30-hektarilist kinnistut, mis varem kuulus Vooglaiu ettevõttele AS Estoplast. Vooglaid eitas kategooriliselt, et tal on praegu kümneid miljoneid kroone väärt kinnistuga pistmist.

Nüüd on ilmnenud, et veel kaks aastat tagasi ajas kinnistuga seotud asju Vooglaiule kuuluva OÜ Manutent tütarettevõte Manutent Eesti.

Nimelt soovis Elion üle kinnistu vedada kaabliliini, kuid selleks oli vaja kinnistu omanikult kooskõlastust. Kinnistu praegune ametlik omanik Hansa Liising suunas kooskõlastuse otsijad OÜ Alforst ehk vandeadvokaat Ants Mailendi juurde. Kuigi Mailend lubas sideettevõttega ise ühendust võtta, helistas neile hoopiski Manutent Eesti juhatuse liige Jüri Kaasik.

Elioni ja liinide projekteerija vaheline kirjavahetus 2006. aasta aprillist näitab, et asjaajamisega tegeles Vooglaiu firma juhatuse liige Kaasik. “Käisin eile kohtumas Manutent Eesti OÜ juhatuse liikme hr Jüri Kaasikuga, kes näitas eelnimetatud kinnistu teemaplaneeringut, mis pidi olema salajane, ja kuna meie poolt pakutud kaablitrassi variant ei lähe ettevõtte huvidega kokku, siis ta ei ole nõus kaablitrassi paigaldamisega meie poolt valitud trassil.” Sedasama kinnitas Eesti Päevalehele ka üks asjaosalistest.

Paar päeva hiljem jättis kooskõlastuse andmata ka Alforst Invest. Samal ajal tekitas juba toona asjaosalistes imestust, miks tuleb asju ajada ettevõttega, kes pole kinnistu omanik. Igatahes lubas Kaasik kirjavahetuse järgi liini rajajad kohtusse kaevata, juhul kui nad peaksid kinnistul töid alustama.

Mitu kuud veninud läbirääkimised lõppesid sellega, et Elion loobus liini rajamisest. “Ei-ei, meil ei ole seal mingeid huve. Võib-olla oli midagi seotud vana Estoplastiga,” ütles Jüri Kaasik eile ning palus kõik küsimused saata sekretärile.

Manutendist saabunud ametlik vastus kõlas lakooniliselt: “2000. aasta juunis müüs Estoplast Pööli kinnistu ära ja pärast seda ei ole OÜ Manutent ega Jüri Kaasik selle kinnistuga seotud.” Küsimusele, miks siis Kaasik 2006. aastal kinnistuga seotud asju ajas, jättis ettevõte vastamata.

Märt Vooglaid nimetas ettevõtte seostamist Pööli kinnistuga “haigeks fantaasiaks” ning pidas võimalikuks, et tegu on kellegi sooviga teda inkrimineerida.