Mutlil on kahju tõdeda, et olulisemaks avalikkuse huvist peetakse eraettevõtja ärihuvi. “Selline suhtumine võib anda ühiskonnale, sealhulgas kaupmeestele, ebaõige signaali, et alaealistele alkoholi müümine on pisirikkumine, millele ei järgne sisulisi tagajärgi,” lisas Mutli.

“Meie koostöö politseiga kindlasti jätkub alkoholimüügi kontrollimise valdkonnas ja seaduse rikkujad saavad vastavalt ka karistatud. Teame, et linlased on selles võitluses meiega, nagu näitas ka viimane läbiviidud küsitlus linnarahva seas,” lisas Mutli.

Kristiine linnaosavalitsus keelas Prismas alkoholi jaemüügi 26. septembril, kuna kauplus oli varem korduvalt müünud alaealistele alkoholi.

Halduskohus peatas 1. oktoobril esialgse õiguskaitse korras Kristiine Prisma alkoholimüügikeelu. Halduskohtu määruse jättis jõusse ka Tallinna ringkonnakohus.

“Siinkohal tooksin metafoori jalgpallist ja ütleksin, et alkoparunite kaitsemäng on tugev, kuid võidust ollakse veel kaugel, sest täna tulnud kohtuotsus ei ole lõplik,” lausus Mutli.