SA Tallinn 2011 juht Jaanus Mutli midagi erakorralist visiidis ei näe.

"Kui nad tahavad enda jaoks midagi selgeks saada ja kui see visiit sellele kuidagi kaasa aitab, siis on väga tore, et nad saavad kõikidele oma küsimustele adekvaatsed vastused. Ma ei näe selles visiidis midagi erakorralist. See on nende õigus siia tulla ja täiendavat informatsiooni saada," ütles Mutli Delfile.

Euroopa Komisjon väidab, et neil ei ole selget pilti, kuidas juhitakse SA Tallinn 2011 pärast Mikko Fritze lahkumist sihtasutuse juhi kohalt ning Kaia Jäppineni lahkumist abilinnapea ametist ja sihtasutuse nõukogu liikme kohalt, kirjutavad ERR Uudised.

Teine suur küsimärk Euroopa Komisjoni jaoks on Tallinn 2011 eelarve. Kui Eestis tõdetakse, et kindlaid veksleid tuleva aasta kultuuripealinna eelarve kohta ei saa välja käia enne hilissügist, kui eelarved on kinnitatud, siis Euroopa Komisjon ei saa anda välja kultuuripealinnale mõeldud 1,5 miljoni eurost preemiat, sest ilma Eesti garantiideta on see vastuolus Euroopa Liidu reeglitega.

Mutli sõnul ei ole Eesti või Tallinna poolelt mingit segadust olnud."Minu arust on see kogu aeg selge olnud, aga võibolla siis Sir Bob Scott saab vastused oma nendele küsimustele, mis teda huvitavad ja mis on tema ja Euroopa Komisjoni jaoks jäänud siiamaani ebaselgeks," rääkis Mutli.