„Ma kuulun küll Keskerakonda, kuid see ei tähenda, et ma toon parteipoliitika kultuuripealinna asjadesse,“ ütles Mutli Delfile. „Sotsiaaldemokraat Katrin Saks tegi seda pigem ise, kui ta muutis oma lahkumise suureks meediasündmuseks.“

Tallinn 2011 nõukogu lükkas eile tagasi Saksa ettepaneku seada lisaks Mutlile ametisse ka teine juhatuse liige, kes esindaks kultuuriinimesi ehk programmi sisulist poolt. Seepeale astus Saks nõukogust tagasi.

Mutli sõnul ei tunne ta ise vajadust teise juhatuse liikme järele. Mutli kinnitas, et kõik sisulised otsused langetatakse nagunii koos meeskonnaga ning vajadusel saab ta konsulteerida programmijuhi Jaanus Rohumaaga. „Kui mina juba nende otsuste eest vastutan, siis tahan ma ka olla ise nende langetamise juures,“ märkis ta.

Mutli juhtis tähelepanu sellele, et algselt oli sihtasutusel samuti ainult üks juhatuse liige, Mikko Fritze, kes oli tegev programmi kokkupaneku ajal. Selleks, et teda administratiivsetes küsimustes toetada, seati ametisse ka Mutli ning pärast seda, kui programm oli kokku seatud, lahkus Fritze ametist.