Jaanus Mutli sõnul seisab tal nüüd juhatuse liikmena ees suur töö, sest kultuuripealinna peamised projektid peavad aasta pärast paigas olema, vahendas Raepress.

„Kultuuripealinn 2011 ettevalmistusse tuleb kindlasti kaasata ka ettevõtjaid, kes oleksid olulisteks koostööpartneriteks. Ettevõtted saavad omakorda sellisest mainekast rahvusvahelisest projektist kasu oma rahvusvahelise tuntuse kasvatamisel. Kultuuripealinn ei peaks olema vaid linna ja riigi projekt, siin on palju võimalusi ka ettevõtetel,“ lisas Mutli.

SA Tallinn 2011 nõukogu liige ja Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste kinnitusel hakkab endine Tallinna abilinnapea Mutli teenima iga kuu 50 000 krooni. “See vastab tema vastutusele ja tööülesannetele, mis tal tuleb täita,” selgitas Teniste Delfile.

Samuti ei seganud Teniste väitel nõukogu Mutli valimisel tema pooleliolev kohtuprotsess seoses kinkekaardiga. “Ei, see ei sega, sest meil kehtivad Eesti Vabariigi seadused. Kuni inimene pole süüdi mõistetud, siis see inimene pole süüdi,” sõnas ta.